2 Haziran 2015 Salı

KADAYIFLI İRMİK TATLISI





MALZEMELER

100 gr kadayıf
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya





YAPILIŞI

Tel kadayıfı doğrayın. Gerçi artık doğranmış hazır kavrulmuşları var ama daha önce hazırladığım buzlukta sakladığım kadayıfı kullandım.

Tel kadayıfı doğramak için 2 saat buzlukta bekletirseniz daha kolay doğrayabilirsiniz.
Bir tencereye yağı alın .Üzerine kadayıfı ve şekeri ekleyin. Kavurun .Rengi dönmeye başlayınca cevizi ekleyin. Ocaktan alın.

Tencereye sütü,şekeri ve irmiği koyup ocakta karıştıra karıştıra pişirin.Göz göz olunca ocaktan alıp
vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha pürüzsüz olsun isterseniz ocaktan alır almaz mikserle 3 dakika çırpın.

Kalıbı tatlımızın daha kolay çıkması için ıslatın.

Kavrulmuş kadayıfın 3/2 sini kalıbın alt tabanına koyun.Pişen irmiğinizi kalıba dökün.
Kalan kadayıfı da en üste koyun.

Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin.Daha sonra buzdolabına kaldırın.
En az 3 saat buzdolabında bekletin.

Kalıptan dikkatlice çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.



4 yorum:

  1. Bu nasıl güzel bir sunum Yasemin? hemen taklit mi etsem ne etsem? :) bayıldım.. ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  2. görüntü ye beni diyor :))
    çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ımmm çok severim sık sıkta yaparım ellerinize sağlık yasemin hanımcım :) bende bloğuma minicik bir detek istesem :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.