2 Haziran 2015 Salı

KABAK SIYIRMA





MALZEMELER

1 kg. kabak
1 adet büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 limon suyu
1 kahve fincanı pirinç ya da bulgur (ben bulgur kullandım)
1 demet dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

YAPILIŞI

Kabakları yıkayın. Kabuğunu incecik soyun.Kabakları ince ince yukarıdan aşağı aynı uzunlukta
sıyırarak soyun. Kabağın çekirdekleri gözükmeye başlayınca soylama işlemini bırakın.
Çekirdek kısmı yemeği sulandıracağı için kullanmayacağız.Kalan kabakları rendeleyerek Mücver yapımında kullanabilirsiniz.

Mücver tarifim için tıklayın...

Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte soteleyin. Kabakları ilave ilave edin sotelemeye devam edin. Kabaklar yumuşamaya başladığında bir limonun suyunu ,1 su bardağı su ve tuz ekleyerek biraz pişmeye bırakın .
İçine pirinci veya bulguru ilave edin.

Ocaktan almaya yakın ince ince kıydığınız dereotunu ekleyip 5 dk.daha pişirin.

Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


1 yorum:

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.