14 Mayıs 2015 Perşembe

PATATESLİ POĞAÇA






MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt (küçük boy çay bardağı)
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy çay bardağı)
150 gr.oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un



Üzeri için :
2 adet patates (haşlanmış ezilmiş)
Tuz,karabiber

YAPILIŞI

Tüm iç malzemeyi bir kapta kulak memesi kıvamında yoğurun. 
Elinizle ceviz kadar bezeler alarak yuvarlayın.
Elinizde açıp içine patates püresi koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.

Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. 
Orta kısmına susam serpin.

170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. ah şu poğaçanın birde kilo yapmayanını çıkarsalar ne güzel olurdu.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bildik malzemeler ama görüntü nefis. Hepsi aynı boy ve kabarmış gerçekten çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.