7 Mayıs 2015 Perşembe

KABAK BEĞENDİLİ TAVUK




MALZEMELER

Beğendi için

3 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
1 su abrdağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

500 gr tavuk göğsü kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,Karabiber

Susam

YAPILIŞI

Kabakları soyup rendeleyin.Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağla kabakları suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.Tuz ilave edin.
Tavukları yine  tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Tencerede tereyağını eritin.Unu kokusu çıkana kadar kavurun.Sütünü ekleyip,bir çimdik tuzunu ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin.Göz göz olduğunda rendelenmiş kaşarı ve sotelediğiniz kabağı
ekleyin. karıştırın.

Servis tabağına kabak beğendiyi alın.Ortasına tavukları koyup sıcak olarak servis edin. Ben tavukların üzerine susam serpiştirdim. Sizde deneyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.