6 Mayıs 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI






MALZEMELER

Alt taban:
1 paket burçak bisküvi
50 gr tuzsuz tereyağı

1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Sosu:
250 gr.çilek
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI

Bisküvileri  rondodan geçirin.
Tereyağını eritin.Bisküvilerile karıştırın.
22 veya 24 cm lik kalıbın altına  eşit olarak yayın.Elinizle bastırarak sıkıştırın.

Tencereye sütü,şekeri ve irmiği koyup ocakta karıştıra karıştıra pişirin.Göz göz olunca ocaktan alıp
vanilyayı ekleyip karıştırın.

Bisküvilerin üzerine irmiği yayın.Soğumaya bırakın.

Çilekleri rondodan geçirip sos tenceresinde yarım su bardağı şeker ve nişastayla pişirin.
İrmiğin üzerine dökün.

Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.





3 yorum:

  1. Elinize sağlık chese kek gibi olmuş Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tatlı nefis görünüyor. Hem de hafif bir tatlı... Yaziçin de ideal... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. hafif ve farklı bi lezzet portakallı olarak yaptık.Süper oldu Songül

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.