8 Mayıs 2015 Cuma

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE




Günaydınlar

Damak çatlatan ,çok kısa sürede pişen ,buzdolabında en fazla 2 gün pişirmeden hamurunu bekletebileceğiniz ,yumuşacık bir kurabiye tarifi var bugün blogda.
Favori kurabiyelerimden oldu bile kendisi.. :)

MALZEMELER 23-25 adet

100 gr tuzsuz tereyağı
80 gr bitter çikolata
2 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 gr kakao
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un

Pudra şekeri



YAPILIŞI

Tencerede tereyağını eritin .
Ocaktan alıp içine çikolatayı parçalarına ayırarak karıştırarak eritin.

Ayrı bir çırpma kabında yumurta ve toz şekeri kabarana kadar mikserle çırpın.
Ilıyan çikolatalı tereyağını yumurta karışımına ılıkken ekleyin.
Çok kısa mikserle çırpın.
Bir kapta unu,kabartma tozunu ,vanilyayı,kakaoyu eleyin.
Çırpma kabına ekleyin.
Bir spatula ile karışımı  ,saat yönüne doğru alttan üstte  katlayarak hamur iyice karışana kadar
karıştırın.
Hamurumuz cıvık olacak elinizi sürmeyin. Un ilavesi yapmayın.

Kabın üzerini streç filmle sarıp buzdolabında tam 2 saat bekletin.Dolapta sertleşecek hamurunuz.

Kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın hızlıca elinizde yuvarlayın.

Pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.






1 yorum:

  1. Kurabiyeler nefis nefis bekliyorlar orada.. :) Ellerinize sağlık...)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.