12 Nisan 2015 Pazar

ELMALI CRUMBLE (ELMALI KIRINTI )




Crumble yani  kırıntı bir İngiliz tatlısı.Hamurunu yoğurmadan rondo da kısa kısa çalıştırarak kırıntı elde ediyoruz.Kesinlikle yoğurmuyoruz ve bu yüzden yapımı oldukça kolay.Pratik bir yaz tatlısı .
ve dondurma ile tüketmeniz önemle rica olunur:)

Tarif Lezzet dergisi

MALZEMELER
4 adet orta boy elma
Yarım limon suyu
1,5 çay bardağı toz şeker (klasik çay bardağı)
1 paket vanilya
Yarım tatlı kaşığı tarçın

125 gr. tuzsuz tereyağı küp küp doğranmış
1 + 1/4 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı esmer şeker (klasik çay bardağı)
1 tutam tuz

Dondurma (servis için)

YAPILIŞI

Elmayı suyup yarım ay şeklinde bir elmayı 8 parçaya bölün.Genişce bir kapta limon suyu şeker ve tarçınla harmanlayın.
Fırın kabına yayın.
Tereyağı ,un ,şeker ve tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye dek karıştırın.Elmaların üzerine hamuru yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Bir top dondurma ile servis yapın.


3 yorum:

  1. Ben bunun kekini çok seviyorum.. Turta olarak şahane oluyor... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık .
    Çok sevdiğimiz pratik bir lezzet ve dondurma eşliğine harika oluyor senin de bahsettiğin gibi…
    Afiyetler olsun ,sevgilerimle…

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.