2 Mart 2015 Pazartesi

VİŞNELİ İRMİK TATLISI





Merhabalar,

Süt tatlılarını özellikle irmik tatlısını sevenler için bugün vişneli irmik tatlısı tarifi vereceğim.
Yapımı kolay ve hafif bu tatlıyı ben kek kalıbında şekillendirdim.
Siz dilerseniz dikdörtgen bir borcam da veya minik cam kaselerde porsiyon olarak hazırlayabilirsiniz.
Daha önce de kek kalıbında çikolata soslu denemiştim. Tarif için buraya bakabilirsiniz.



MALZEMELER

1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı vişne suyu

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya


YAPILIŞI

Öncelikle vişne suyu ile vanilyalı pudingi pişirin.
Kek kalıbınızı iyice ıslatın. vişneli puding 'i kalıba yayıp ılıdığında buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra tencereye irmik,süt ve şekeri alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alırken vanilya ekleyin.
İlk sıcaklığı gittiğinde vişneli pudingin üzerine yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin.
Dikkatlice kalıbı ters çevirerek çıkarın.Acele etmeyin. Dağılmasın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.










3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Yasemin Hanım ellerinize sağlık. Ne kadar güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık hafif güzel bi tatlı olmuş ayşe

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.