9 Mart 2015 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE





24 cm kalıp için

MALZEMELER

Tabanı için :

1 paket Eti Burçak Büskivi
1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
125 gr.tereyağı

Kreması için :


600 gr. Pınar Labne peynir
200 ml.krema
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
2,5 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
1 paket vanilya

Sosu için :

2 adet limonun suyu
2  yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
1,5 çay bardağı zerdeçal (Limon sosuna renk vermek için )

YAPILIŞI

Öncelikle bisküviyi ve fındığı rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküviler ile karıştırın.
Kalıbın tabanına eşit ölçüde yayın.Elinizle bastırarak sıkıştırın.
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Bir kapta Labne peyniri  tel çırpıcı ile karıştırın. Karışıma kremayı,şekeri ,vanilyayı ilave edin.
Tel çırpıcıyla karıştırın.Nişastayı ekleyin.Karıştırın
Oda sıcaklığındaki yumurtalarından öncelikle 1 tanesini ekleyin.Tel çırpıcıyla yarım dakika çırpın.
Daha sonra 2.yumurtayı kırın. Yine aynı şekilde yarım dakika çırpın..3 .yumurtayı da aynı şekilde kırıp karıştırın.


Fırınınızı 170 derecede ısıtın.5 dakika yeterli olacaktır. Cheesecake'inizin çatlamaması için
fırının tabanının bir üst rafına tepsiye su koyarak yerleştirin. Pişme süresince  su dolu tepsi
fırında kalacak.

Buzdolabından kalıbınızı alıp ,kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. (Bu işlemi cheesecake'imizin kenarlarının beyaz kalması ,pişmemesi için yapıyoruz.
Kremayı bisküvinin üstüne dikkatlice yayın.

Fırının orta rafına koyup 30 dakika pişirin. Fırını kapattığınızda cheesecake'in orta kısmı hafif
sallanıyor olacaktır.Endişe etmeyin.Kenarları sabit orta kısmı sallanıyorsa cheesecake'iniz
pişmiş demektir.

Fırının kapağını aralayıp 1 saat dinlenmeye bırakın..

Sosu için tüm malzemeyi ocakta karıştıra karıştıra pişirin.Hızlı hızlı karıştırın.Nişasta topaklanmasın.
Yine aynı hızda kremanın üzerine döküp hızlıca yayın.

Buzdolabında 1 gün bekletin.

Dilimlemek için acele etmeyin.Dağılır. Muntazam bir şekilde dilimlemek istiyorsak kesinlikle buzdolabında 1 gün bekletmeliyiz.

Dilerseniz limon dilimleriyle ,dilerseniz çilek ve ya ahududuyla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.






4 yorum:

  1. Tabanınd afındık olmasıda çok iyi fikir. Ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. Cheesecake sevdiğim lezzetlerden.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  3. Cheescake ile ünlü bir kaç pastane de yedim yiyeli sevemedim bu lezzeti. . Ama senin pastan harika görünüyor. . Denemek için zorluyor adeta. . eline sağlık. .♥

    YanıtlaSil
  4. Görüntü muhteşem, bayıldım, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.