22 Mart 2015 Pazar

KREMALI MANTARLI MAKARNA




MALZEMELER

1/2 paket makarna

1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
10 adet orta boy mantar
1 paket krema 200 ml.
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tane çekilmiş karabiber

2-3 dal taze kekik

YAPILIŞI

Makarnayı  5-7 dakika tuzlu suda haşlayın.Süzün.

Bir tavaya tere yağını eritin. İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış  soğanı ilave edip
soteleyin.
Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın. İnce ince dilimleyin.Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin.
Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin.
Üzerine tane karabiber çekin. Tuz atmayın.
Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Taze kekik yapraklarını ekleyin. Ocaktan alın.
Makarnayı tavaya ilave edin.Kremalı mantar sosuyla karıştırın.
Sıcak olarak servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.








2 yorum:

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.