16 Mart 2015 Pazartesi

IZGARA TAVADA ANTRİKOT





Antrikot dananın sırt bölümünde bulunur.Dana etinin en makbul yeridir.Çünkü dananın bu kısmı
en az hareket eden bölgesidir.O sebepten dolayı kaslar gelişmemiştir ve yumuşaktır.

Antrikot, bonfile ,kontrfile hayvanın sırt kısmında bulunur.. Izgaraya en uygun parçalarda bunlardır.
Çok fazla işleme gerek duymadan marine edip ızgara yapabilirsiniz.
Döküm tavalar çok iyi sonuç veriyor.

Kasaptan eti alırken sakın dövdürmeyin.
Etinizin kalınlığı 2 cm'i geçmesin.

Antrikot hem yumuşak ,hem yağlı olduğundan çok lezzetlidir.
İyi bir et pişirmenin püf noktalarından birincisi , iyi bir marinasyon  ,ikisincisi ise eti mühürlemektir.

Marinasyon  için :

Taze çekilmiş  karabiber ,taze kekik,taze biberiye ,zeytinyağı,deniz tuzu

Bir kaba  tuz hariç malzemeleri karıştırıp etinizi içine koyup harmanlayın.Üzerini streç filmle kaplayarak en az 2 saat ,en fazla 1 gün buzdolabında dinlendirin.


Mühürlemek için :

Yukarıda da yazdığım gibi antrikotu pişirmek için en uygun tava ızgara döküm tavadır.
Tavayı ocağa alıp iyice ısıtın.Sıcaklığını anlamak için elinizi tavanın 10 cm yukarısından 3- 5 saniye
kadar tutun.Eliniz yanıyor ise tavanın sıcaklığı uygundur.

Marine olmuş etin arkalı önlü tuzlayın.Eti ızgara tavaya yatak olarak alın.
1 dakika bir yüzünü 1 dakika diğer yüzünü mühürleyin.Bu şekilde etiniz suyunu kendi içine hapsedecek.
Sakın etinize çatal bıçak vs batırmayın.Etin özsuyu dışarı çıkmasın.

Ocağı uygun sıcaklığa alıp etinizin iç kısmının pişmesini sağlayın.

Etler iyice piştikten sonra 1-2 dakika dinlendirin ve servis edin.

Etin yanına ,kremalı mantar ya da patates veya patates pürelesi çok yakışıyor ama  mümkün olduğu
kadar sebze salatalarıyla tüketin.Bu sayede mide de etin sindirimi daha kolay oluyor.

AFİYET OLSUN.












3 yorum:

  1. Bizim evde etçi eşimdir, bayılır sanırım çoğu erkek gibi. Antrikot gerçekten etin leziz kısmı , keşke yurdumda et fiyatları da ucuz olsa da her mutfağa bolca girse temennisi etmeden duramadın yorum yaparken..Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Seninle birlikte yaptığımız et ne lezzetli idi öyle.. bu da öyleyse.. of.. eline sağlık Yasemincim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben de döküm tava kullanıyorum. Gerçekten ızgara tadında oluyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.