10 Aralık 2014 Çarşamba

AYVA REÇELİ





Kış ayının en sevdiğim reçeli Ayva reçeliyle karşınızdayım bugün.Portakal reçelini de tabiii ki
Marketten ayva tatlısı yapma niyetiyle 5 tane ayva aldım ama evde fikrim değişti.
Kahvaltı soframda çeşit çeşit reçellerin olması hoşuma gidiyor.
Fotoğrafta gördüğünüz  boyutta 5 ayvadan bir kavanoz reçel çıktı. Yaklaşık .1200gr dı.

Bu arada kavanozum instagramda cici mi cici ürünler satan @mugtasarim 'dan...Takibe alın derim..

Ayva reçeli ni severim ama rendelenipte yapılırsa severim..Ben ayvaları rendeledim..
Siz ister küp küp doğrayın.İster dilim dilim doğrayın .Tercih sizin..

Reçelinizin rengi koyu olsun istiyorsanız kaynatırken içine ayva çekirdeklerini de atıp kaynatın.


MALZEMELER

5 adet orta boy ayva (soyulmuş hali ile 1 kilo)
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/2 Limonun suyu


YAPILIŞI

Ayvaları iyice yıkayıp soyun. Ortadan çekirdeklerini çıkarıp  rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tencereye alın.Üzerine şekeri ve suyu ilave edin.Ayvalar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbeti kıvam bulduğunda yarım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatın.
Reçelinizin kıvamını anlamak için bir çay tabağına biraz reçel koyup hareket ettirin.Reçel akıyorsa
biraz daha kaynatmaya ihtiyaç var demektir.
Soğuduktan sonra kavanoza doldurun.Kapağını sıkıca kapatın..

AFİYET OLSUN.








2 yorum:

  1. Bayılırım ayva reçeline elinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim reçellerden...
    Hımm mis gibi kokar şimdi o :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.