18 Kasım 2014 Salı

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI




Selamlar ,

Yaseminin Mutfağında bugün çok lezzetli  Muhallebili Kemalpaşa tatlısı var .
Muhallebili Kemalpaşa tatlısını denediniz mi bilmiyorum ama biz çok severek yedik.
Kemalpaşa tatlısını severdim zaten bu haliyle de bayıldım..
Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen çok hafif ve pratik olan bu tatlıyı deneyin derim.

Bayram tatlıları arasına göz dolduran  muhallebili kemalpaşa tatlısına da yer açın .Tarifi not alın.

İsterseniz tepside isterseniz kupta hazırlayıp çok şık bir şekilde servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket Kemalpaşa

Muhallebisi için :

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için
Hindistan Cevizi


YAPILIŞI

Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.Kemalpaşaları fazla pişirmeyin dağılmasınlar.
Pişen Kemalpaşaları dikdörtgen borcama bitişik halde sıralayın.
Bir  tencerede vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp ocağa alın. Kaynayıncaya kadar karıştırarak
pişirin.Ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip Mikserle pürüzsüz olana dek çırpın.
Muhallebi sıcak iken borcamdaki kemalpaşaların üzerine düzgünce yayın.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Soğuduğunda buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.

Eğer kupta yapacaksanız kupların içine birer yada ikişer Kemalpaşa koyun.Sonra muhallebiyi üzerine paylaştırın. En üste ortasına yine Kemalpaşa koyup hindistan cevizi serpin..


AFİYET OLSUN.













2 yorum:

  1. ohh nefis duruyor bir tatlı sever olarak bayıldım hemen deneyeceğim:)) sevgiler bende bloğuma beklerim ...

    YanıtlaSil
  2. Farklı bir tarif olmuş.Çok ta güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.