9 Kasım 2014 Pazar

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU











Merhaba dostlar ,

Kış geldi turşusuz olmaz değil mi ?
Bu yıl turşu yapmaya vakit bulamadım.Ama pancar turşusu yapmak 15 dakikanızı almayacak.
Nedense pancar turşusunu çok sevmiyorum fakat eşim bayılıyor.. Bu turşuyu da kendisi için hazırladım.
Pratik bir turşu ..Sizde evinizde kendiniz yapın turşunuzu ..Hem sağlıklı ,Hem ekonomik..
Salatalara ilave edebilirsiniz. Rendeleyip yoğurtlayarak meze olarak ikram edebilirsiniz.
2 gün içerisinde de yemeye başlayabilirsiniz.

Hadi kolay gelsin :)






MALZEMELER

2 kg.kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
6-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su

YAPILIŞI

Pancarları yıkayıp ince olarak soyun.İri küpler halinde doğrayın.Benim pancarlarım çok büyük değildi dörde böldüm.
Tencereye alın.Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kaynatın .Kaynayınca 5 dakika 
pancarlar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Kevgirle sudan alın.
2 kg lık kavanozunuza pancarları alın.
Aralarına sarımsakları yerleştirin.
Tenceredeki pancar suyuna Tuz ,sirke  ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin.
Tuz içinde eriyinceye kadar karıştırın.
Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
Turşunuzu iki gün sonra açıp yemeye başlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.