12 Kasım 2014 Çarşamba

HUMUS





Merhabalar,

Beni instagram hesabımdan takip edenler bilir ki bu humus yeni yapılmadı .:) ..
Yayınlamayı unuttuğum bu humus tarifim 3 ay öncesininden ..
Gecikme için özür dilerek yazmaya başlıyorum....

Ben genellikle çalıştığım için nohutu ıslatıp haşlayarak derin dondurucuda muhafaza ederim.
Böylelikle ihtiyacım olduğunda yemeklerde ,pilavlarda ve salatalarda kullanırım.
Haşlanmış konserve nohut kullanmayı sevmiyorum..

Humus Orta Doğu mutfağına ait mükemmel bir lezzet bunun  yanı sıra çokta pratik bir meze.

Humusunuzun lezzetli olmasını istiyorsanız konserve nohut kullanmayın ve mutlaka ve mutlaka nohutun
kabuklarını soyun.Üşengeçlik yapmayın. Nohutun kabuklarını soymadan humus olmaz..
Tek zahmetli yanı bu ama elimizle nohutları  ufalayarak kabuklarını kolayca soyuyoruz ..

MALZEMELER

1,5 su bardağı nohut (kabukları soyulmuş)
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz
2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber


YAPILIŞI

Nohutu bir gece önceden 1 çay kaşığı ılık karbonatla ılık suda sabaha kadar bekletin.
Sabah suyunu süzüp nohutları yıkayarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Nohutları süzüp kabuklarını soyun.
Blenderdan geçirin.
Bir kasede tahini ,dövülmüş sarımsağı ,tuz koyun.
Azar azar limon suyunu ekleyek karıştırın.
Püre haline gelen nohutun üzerine zeytinyağıyla karıştırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
Servis edin.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.