24 Kasım 2014 Pazartesi

AYVALI KEREVİZ (PORTAKAL SULU)





İyi haftalar dostlar,

Bu kış aylarında kereviz bolken kereviz pişirmeye ne dersiniz ama ayvalı ..
Kış aylarında evimizde kereviz çok azla tüketiliyor.Çorbası ,salatası , Zeytinyağlısı...
Artık yeni favorimiz ayvalı kereviz.
Yerken içinde ayvanın olduğunu anlamayacaksınız o derece bütünleşti kerevizle :)
Bence kerevizi sevmeyen biri bile bu portakal sulu,ayvalı kerevizi bayıla bayıla yer..
Tam bir vitamin deposu ,İçinden sağlık  fışkırıyor..
Kalem kağıdı hazırlayın geçiyorum tarife

MALZEMELER

1 orta boy kuru soğan
1 adet havuç
2 orta boy kereviz
1 adet ayva
1 diş sarımsak
2 adet portakalın suyu
1/2 limon
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Zeytinyağını tencereye alın ısıtın.Soğanı piyazlık doğrayın. Tencereye ekleyin.
Sarımsağı küçük küçük doğrayın soğanla birlikte soteleyin.
Dilimlediğiniz havucu ilave edin.
Ayvayı ve kerevizi soyup dış yüzüneyini limonun içiyle ovun.
Ayva ve kerevizi küp küp doğrayın.Havuçlar yumuşadığında  içine ayva ve kerevizi ekleyin.
Kısık ateşte kavurun.
Portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.Tuzunu atıp karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Havuçlar yumuşadığında diğer sebzelerde pişmiş demektir.
Kerevizin çok pişip dağılmamasına dikkat edin.
Pişince  ılıyınca servis tabağına alın.Dilerseniz limonla dilerseniz maydanozla süsleyin.

AFİYET OLSUN.








2 yorum:

  1. ben evdekiler bir türlü sevdiremedim bu kerevizi.bu tarifle bir daha deneyeyim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Eylemcim.. biz çok seviyoruz :)

      Sil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.