20 Ekim 2014 Pazartesi

SİGARA BÖREĞİ -KALEM BÖREĞİ





Sigara böreği kızımın en sevdiği börektir. Ani gelen  misafirlerim içinde ideal bir börektir.
Çok pratik ve lezzetli çıtır çıtır bu börekleri boş vakitlerimde  sarıp derin dondurucuda saklarım.
İnstagram da böreğimi yayınladığımda kızarırken peynirlerin neden eriyip akmadığını sordular.
Bunun için bir püf noktam neymiş ? Püf noktası çok yağlı bir peynir kullanmamak.
Ben içi için Muratbey peynir kullanıyorum.

MALZEMELER

3 adet yufka
250 gr . Lor peynir

Kızartmak için:
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yufkaları üçgen olarak eşit 8 parçaya bölün.Peyniri üçgen kestiğini yufkanın geniş tarafına yayın.
Kenarlarından kıvırarak ne çok sıkı ne çok bol olacak şekilde sarın.Uç kısmına geldiğinizle yufkanın
uç kısmını fırçayla ıslatıp yapıştırın.Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra bol yağda kızartın.
Kızaran börekleri kağıt peçete serili bir tabakta yağını süzdürüp servis yapın.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.