29 Ekim 2014 Çarşamba

PEKMEZLİ KEK







MALZEMELER

2 adet yumurta
1/2 su bardağı Keçiboynuzu (Harnup) pekmezi
3 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı (silme) tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından biraz az tam buğday unu

YAPILIŞI

Yumurtayı ,pekmezi ve esmer toz şeker'i mikser yardımıyla çırpın.
Sıvı yağ ,süt ekleyin.
Tarçını ,vanilyayı ,unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Karıştırın.
En son iri çekilmiş cevizlerinizi ekleyip tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.
Kare borcamınıza  yağlı kağıt serip kek hamurunuzu yayın.
Önceden ısıttığınız 160 derece fırında pişirin.

Dilerseniz servis esnasında pekmezi çok az suyla karıştırıp kek üzerine dökün.

AFİYET OLSUN.





3 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, sabah sabah aç karınla görmek başımı döndürdü sanırım. Eline sağlık Yasemin Abla:-))

    YanıtlaSil
  2. bu aralar benim de favori kekim ..Ellerine sağlık .
    Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik olsun canim..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.