20 Ekim 2014 Pazartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN FINDIKLI BAKLAVA






Kurban bayramında yaptığım tatlıyı sizlerle paylaşmak biraz geç oldu fakat bir türlü fırsat bulamadım.
Ama şu an tüm ince detaylarıyla yazmak için buradayım :)

Çok tercih edilmesi ve ertesi gün bayram olması sebebiyle Arife günü hazır baklava yufkası bulabilmek için bir çok market ve yufkacı gezdim :) biraz zor oldu ama buldum

Elde açma baklavanın tabi ki yerini tutmaz ama  deneyin güzel oluyor..





MALZEMELER

40 adet hazır baklava yufkası .(28 adet Hastel baklavalık yufkasından 2 paket kullandım.)
2 paket Tereyağı veya margarin  (250 gr x2 )
3 su bardağı iri çekilmiş fındık

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


YAPILIŞI

Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın.15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.

1,5 paket tereyağını veya margarini tencerede eritin. Kalan yarım paket margarinle tepsiyi iyice yağlayın.

En alta 3 adet baklava yufkası serin.Üzerine erittiğiniz yağdan sürün. Tekrar 3 adet yufka serin yağdan sürün.
Bu şekilde 15. yufkaya kadar gelin. Fındığın yarısını serpiştirin. Tekrar aynı şekilde 3'er 3 er yufkaları serip
yağlayın. 30.baklavaya geldiğinizde fındığın kalanını serpiştirin.
Kalan 10 yufkayıda yine aynı şekilde 3 'er 3 'er tepsiye serip araları yağlayın.




Baklavayı dilimleyip üzerine kalan yağı gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek
pişirin.

Fırından baklavayı çıkarıp ilk sıcaklığı gidince soğuyan şerbetinizi eşit olarak her tarafına dökün.

Serbetini çektinden sonra üzerini antep fıstığıyla süsleyip servis edin.

AFİYET OLSUN.









1 yorum:

  1. Yasemin Hanım ellerinize sağlık müthiş gözüküyor. En kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.