28 Ekim 2014 Salı

EV YAPIMI YOĞURT







MALZEMELER

1 litre köy sütü ya da günlük süt
1 yemek  kaşığı  yoğurt



YAPILIŞI
Eğer köy sütü kullanacaksanız kullanmadan önce temiz bir tülbentle sütü süzün.

Sütü tencereye alıp kaynatın.

Süt kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Mayalayacağınız kaba alın .

Kapaklı Cam ,porselen ya da çömlek kullanmanızı tavsiye ederim.

Sütü ılımaya bırakın.Sık sık mayalama ısısını kontrol edin

Mayalama ısısı serçe parmağınızı süte soktuğunuzda parmağınız yanmayacak (43-45) derece olacak.
Soğuk olmayacak.Eliniz sütün ısısına dayanacak

Bir kaseye mayalanacak ılık sütten 2-3 yemek kaşığı alın.Oda sıcaklığındaki mayalama yoğurdanda
1 yemek kaşığı alarak karıştırın.Süte ekleyip karıştırın.

Eğer böyle minik kavanozlara mayalayacaksanız 2 çay kaşığı yoğurtla mayalayabilirsiniz.

Mayaladığınız sütü kendi sıcaklığında kalıp mayalanması için kalın örtüyle sarın.

En az 6 saat mayalanan sütü örtüsünü açıp buzdolabına kaldırın.

Buzdolabında 1 gün boyunca dinlendirin.

Mayaladığınız sütü 10 gün içerisinde tüketin.

Sütünüzü akşamdan mayalayıp sabah buzdolabına kaldırmanızı öneririm.

AFİYET OLSUN.











1 yorum:

  1. oh mis valla.Ev yapımı gibisi var mı zaten.Onun lezzeti bi başka olur.Ellerine sağlık Yasemincim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.