16 Ekim 2014 Perşembe

AVOKADO SALATASI




Merhaba Sevgili Dostlar ,

Avokado besleyici değeri yüksek bir meyvedir.Meyve ama tatsız ve yavan bir meyve. :)
Dalından koparıldığında çok serttir.Avokadoyu olgunlaşması ve yiyebilmeniz için 3-5 gün kadar oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir. Daha çabuk olgunlaşsın istiyorsanız bir gazete kağıdına sararak ve yanına elma veya muz koyarak bu süreyi hızlandırabilirsiniz. Olgunlaşmış olan Avokadonun içi krem gibidir.

Birazdan vereceğim bu tarifi Chefs Table Mutfak Akademisi'nde Can Şef'imiz bize Avokadoları ve domatesleri çok çok minik doğrayarak Fajita'nın yanına sos olarak hazırlatmıştı.
Dilerseniz sizde o şekilde et yemekleriniz yanına ikram edebilirsiniz.
Ben biraz daha iri doğrayarak salatasını hazırladım.

MALZEMELER

1 adet olgunlaşmış Avokado
2-3 adet çeri domates
1 diş sarımsak
1/2 Limon
Sızma Zeytinyağı
Çekilmiş Taze Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Avokadoyu soyup dilimleyin.Küp küp doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.Avokado ,domates,sarımsağı kapta karıştırın.Üzerine limon,Zeytinyağı
Tuz,çekilmiş taze karabiber ilave ederek karıştırın.Servis yapın.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.