17 Eylül 2014 Çarşamba

ŞAKŞUKA




MALZEMELER

2 adet patlıcan
2 adet patates
4 adet çarliston biber
2 adet kabak (Ben kabak kullanmadım ama dilerseniz kullanabilirsiniz )
Kızartmak için sıvı yağ

Sos için:

4 -5 adet domates
3-4 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.Tuzlu suda 15 dakika acısı çıkana kadar bekletin.Bol suda yıkayıp kurulayın. Aynı şekilde patatesleri kabaklı yapacaksanız kabağı da soyup küp küp doğrayın.
Çarliston biberlerin çekirdeklerinden temizleyip ufak ufak doğrayın.
Sıvı yağı kızdırıp önce patatesleri ,sonra biberi,kabağı ve en son patlıcanları kızartın.
Sonra hepsini genişçe bir kapta tuzlayıp harmanlayın.
Sos tencerenize domatesi rendeleyin.İnce ince doğradığınız sarımsakları ve tuzunu yağını atıp sosu pişirin.
Sos ılıdığında kızarttığınız harmanladığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Servis yapın.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.