3 Eylül 2014 Çarşamba

PATATESLİ MAYALI POĞAÇA




MALZEMELER 

1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı  toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı )

İÇİ İÇİN

2 adet büyük haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz
İstenirse Karabiber ,pul biber


ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Haşhaş

HAZIRLANIŞI

Patatesleri çiğden rendeleyin.Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Az yağda tavada soteleyin. Tuz ve 
baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Derin bir kapta mayayı ılık  sütle  eritin. sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve  unu  katıp yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde oda sıcaklığında 1 saat  dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasını elinizle açıp içine patatesli harçtan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ,haşhaş serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. Instsgramda canim istedi belki bugun denerim :)) eline saglik sevgiler..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.