5 Eylül 2014 Cuma

KREMALI SÜTLAÇ




MALZEMELER

1 kg süt
1 su bardağından eksik pirinç (yarım su bardağından fazla )
1 su bardağı toz şeker
2 adet vanilya
1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
2,5 su bardağı su (pirinci pişirmek için)
200 ml krema

Üzeri için:
dondurulmuş meyve ,antep fıstığı

YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp süzün.Bir tencereye alın.Üzerine 2,5 su bardağı su koyup orta ateşte pirinçler suyunu çekip az su kalıncaya kadar pişirin.Üzerine sütü ekleyip kaynatın.Kaynayan süte toz şekeri ve vanilyaları ekleyin.
15 dakika ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın.Nişastayı yarım su bardağı suda eritip  sütlaca ekleyin.
Tekrar kaynayınca kremasını ekleyin.Bir kaç dakika daha ocakta tutun. Ilıdığında kaselere paylaştırın.
Üzerine süsleyin. Buzdolabında soğutun.

AFİYET OLSUN.









1 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerinlere sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.