16 Eylül 2014 Salı

HASANPAŞA KÖFTESİ


Fırına girmeden ki son hali 





MALZEMELER

500 gr  az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz


Püresi için:

3 adet orta boy patates
2,5 su bardağı süt (patatesi haşlamak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz

Sosu için:

1,5 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Üzeri için :
Kaşar peyniri rendesi



YAPILIŞI
 Kıymayı yoğurma kabına alın.Kıymanın  içine soğanı rendeleyin.Maydanozları ince ince kıyıp ekleyin.
 Diğer kalan köfte malzemelerini de ekleyerek  iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
 Cevizden büyük parçalar alarak elinizle ortasını bastırarak  çanak şekli verip yağlanmış fırın kabına dizin.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından alın.


Patatesleri soyup ,doğrayıp 2,5 su bardağı sütte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tereyağı ve tuz ilave edip blender ile püre haline getirin.
Köfte çanaklarının içini doldurun.



Salça ,sıcak su ve tuzla sos hazırlayıp pürelerin üzerinden doğru tepsiye kaşık yardımıyla dökün.



Üzerlerine  kaşar rendesi serpiştirip 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.


AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.