9 Temmuz 2014 Çarşamba

VİŞNELİ CEVİZLİ BATON KEK






Merhaba dostlar

Pazar günü Hz.Yuşa Tepesi'ne ziyaret için Beykoz'a giderken nefis vişneler çıktı karşıma..
Çok güzel görünüyorlardı hemen bolca aldım. Pasta,kek,komposto ,tatlı süslemelerinde vs.yapımında kullanmak buzluğa koydum....İşte bu kekte o nefis vişnelerden yapıldı .Yiyenlerden tam not aldı :)

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne 
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için:
Pudra Şekeri

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın.Yağı ,vanilyayı ,cevizi ekleyip bir süre daha çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre mikserle çırpın.Vişnelerin 2/3 'ü nü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştın.Yağlı kağıt serilmiş baton kalıba kek hamurunuzu yayın.
Diğer kalan vişneleri unlayın.Kekin üzerine hafif batırarak aralıklı koyun.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Ilıdığında üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin..

AFİYET OLSUN. 





1 yorum:

  1. çayın yanında süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.