12 Haziran 2014 Perşembe

MUZLU MİLFÖY PASTA






Milföy hamuru iyi ki var değil mi ? Kolayca kısa sürede nefis tatlar çıkıyor ortaya :)
Tarif Lezzet dergisine aittir.
Tavsiyem pastayı yaptığınız gün içinde tüketmeniz  . Beklediğinde hoş olmuyor.
Aşağıda verdiğim ölçülerden 6 adet pasta çıkıyor.Muz şart değil sade de yapılabilir veya çilekli

Sevgilerimle





MALZEMELER

9 yaprak milföy

Muhallebisi için :
250 ml.süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İçine :
2 adet muz

Üzerine :
Pudra Şekeri

YAPILIŞI

Milföy hamurunu ortadan ikiye eşit şekilde kesin.Yağlanmış fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Üzerlerine kabarmaması için çatalla bir çok yerine delikler açın. 180 derece fırında üzerileri
kızarana dek pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Ilığında milföylerin üzerine hafifçe avucunuzla
bastırıp inceltin.
Tencereye muhallebi malzemelerinden tereyağı hariç hepsini koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı tere yağını ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın.

Muzları ince ince dilimleyin. Pastamız 3 milföyden oluşuyor.
1. milföye muhallebisini sürüp üzerine muz dilimi dizin..
2.Milföyü üzerini kapatıp muhallebisini sürüp yine muz dilimi dizin.
3.Milföyü de en üste koyun.Hafifçe bastırın.

Üzerine pudra şekeri döküp 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.