5 Haziran 2014 Perşembe

LİMONLU SOĞUK CHEESECAKE






Herkese Selam

Chefs Table Mutfak Akademisin'de yaptığımız Limonlu Soğuk Cheesecake'i sizinle paylaşmak istiyorum.
Hayatımda yediğim en güzel Cheesecake 'ti .Daha önce Cheesecake denemelerim olmuştu fakat pişirirek yapıyordum.
Soğuk Cheesecake pişirilmiyor. Bence bu yüzden bu kadar hafif olması..

MALZEMELER 24 cm çember kalıp için

Alt taban için :

350 gr kakaolu petitbeurre bisküvi /Burçak bisküvide olabilir
125 gr tereyağı

400 gr labne peynir
200 gr toz şeker
2 kutu (400 gr) krema
6 yaprak jelatin
1 yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI

İlk önce yaprak jelatinlerinizi buz dolu soğuk suya atıp yumuşatın.
Kullanacağınız zaman suyunu süzdürerek kullanın.

Bisküvileri un gibi olacak şekilde rondodan geçirin.Tereyağını küp küp kesin  bisküvilere ekleyin .
Rondodan tekrar geçirin.Birbirine iyice yapışması gerekmektedir. Karışımı kalıbınızın alt kısmına koyup
kaşık yardımıyla düz bir şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.Pişince fırından çıkarın.

Kremanızı önce düşük daha sonra yüksek devirde mikserle kabınızı ters çevirip akmayacak kıvama gelene dek çırpın.

Ayrı bir çırpma kabınıza şekeri ,yumurta sarısını ,limon suyunu ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş
limon kabuklarını  koyup benmari usulü pişirin.Ara ara suyun üzerinden kabınızı çekin.Yumurtalar pişmesin.
Bu sırada Jelatinleri ekleyip  benmari usulü pişirmeye devam edin. Yoğun kıvama geldiğinde ocaktan alıp
içine labne peyniri ekleyip alttan üste doğru söndürmeden yavaşca karıştırın.

Daha önce çırptığınız kremayı da karışıma ilave edip yine söndürmeden alttan üste doğru hafifçe karıştırın.

Karışımı bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin..

AFİYET OLSUN.
















8 yorum:

  1. bende he pısırerek yapıyordum guzel bır tarıf deneyeceğım elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  2. ahh o tabağı alabilseydim keşkeeee... nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık yasemincim:)

    YanıtlaSil
  3. bir dilim mi kaldı bize yok mu eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Çok çok çok güzel görünüyor. Tadı da eminim harikadır. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.
    bülbülünyeri

    YanıtlaSil
  6. merhaba jelatin kullanmadan nasıl yapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba .Jelatin bu tarz soğuk tatlılara kıvam vermek için kullanılıyor.
      Dilerseniz pişirilerek yapılan bu cheesecake tarifimi deneyin.
      http://yasemininmutfagindan.blogspot.com/2012/02/ahududu-ve-cilek-soslu-cheesecake.html

      sevgilerimle

      Sil
  7. Ellerinize saglik. Azerbaycandan sevgiler. Labne ve kremayi sicak karişima ilave edelim yoksa ki soyudukdan sonrami

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.