30 Haziran 2014 Pazartesi

KREMALI MANTARLI PATATES





Et ve tavuk  yemeklerinizin yanına müthiş bir lezzet


MALZEMELER

4-5 adet patates
250 gr mantar
150 gr krema
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Karabiber,Tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.Tavada yağı kızdırıp önce sarımsakları sonra soğanı ekleyip kavurun.Doğradığınız sivribiberleride soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
Mantarları yıkayıp kurutun. Saplarını kesin.Saplarını kullanmayacağız. Mantarın üst kısmını ince ince dilimleyin.
Mantarı ekleyin.Soteleyin. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın mantarlara 
ilave edin.  Karabiber ve tuzu ekleyin.Mantarlar suyunu salıp çekipte patatesler iyice yumuşadığında  
kremayı ekleyip 2-3 dakika ocakta tutun..
Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.



















5 yorum:

  1. Eline sağlik canım çok lezzetli gorunuyorr hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  2. Kremalı Mantar ve kremalı patatesi ayrı olarak pişiriyorum
    Böylesi hiç aklıma gelmemişti
    Çok güzel görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. nefis bir tarif , eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. manatr yemesemde sevenler için güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sevdim ben bunu .Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.