3 Haziran 2014 Salı

CHEFS TABLE MUTFAK AKADEMİSİN'DEN



Bugün ki post'um Chefs Table Mutfak Akademisin'den

4.Dersimizin konusu  ET
Etin Yapısı ,Marinasyonu ve hazırladığımız müthiş lezzetli yemekler

Can Şef'miz bize bir önceki haftadan aç gelin dedi :) Hepimiz kurt gibi aç geldik.
Kursa gelir gelmez tabi yemek yapmaya girişmedik.Öncelikle et hakkında önemli bilgileri bizimle paylaştı
şef'imiz.Sırf et üzerine saatlerce konuşulabilir. Fakat o kadar uzun zamanımız olmadığı için  1 saat Şef'imizi dinledik. Hayvanın neresinden iyi et var ,neresinden ne yapılır öğrendik.

Ve benimde sevdiğim bir yemek olan Meksika yemeği  Fajita'yı  yaptık.Domatesli Fasulye,Ekşi Krema ve Avokado Sos
eşliğinde yedik.





FAJİTA

500 gr Antrikot
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet California yeşil biber
2 adet California sarı biber
Taze Kekik
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı sos
Tuz

YAPILIŞI

Sebzeleri (Soğanı,biberleri ) jülyen doğrayıp kızgın wok tavada soteleyip içerisine tuz ,karabiber acı sos ilave edin.Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın.
Etinize taze kekik ,tuz ,karabiber ,Doğranmış sarımsak ve yağ ilave edip 15 dakika marine edin.
Daha sonra ızgarada pişirin.Jülyen doğrayın.
Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine dilimlediğiniz eti sebzelerin üzerine dizip servis yapın.

AFİYET OLSUN.


KÖFTE



Daha sonra leziz mi leziz bir köfte yaptık.Önce ızgarada mühürledik Sonra fırında pişirdik.

Dersler o kadar keyifli geçiyor ki hiç bitsin istemiyorsunuz ,birde yaptıklarımın hepsini yemek istiyorum
ama yiyemiyorum tabi ama mutlaka tadına bakıyorum.
Bu yaptığımız köftenin de tadı hala damağımdadır.









KÖFTE
500 gr köfte
1 adet soğanın suyu
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
2 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri güzelce yoğurup ızgarada ya da fırında pişirebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

Sevgilerimle




4 yorum:

  1. İlk fotoğrafı tanıyorum sanki ben:-))) İstanbul'da değiliz ki biz de eğitim alalım:-((
    Eline yüreğine sağlık Yasemin abla, mükemmel iş çıkartıyorsun gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet instagram'dan hatırlıyorsun fotoğrafı Hakkı :)
      İnşallah sana da böyle bir eğitim almak Nasip olur
      Övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bu lezzetleri ustasıyla yapıp öğrenmek harika birşey olmalı. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Fajita..Çok çok severim..Özellikle iyi restaurantlarda sunum da eklenirse gelin şölene..ellerinize sağlık ta o nasıl bir köftedir öyle, ne kadar büyük :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.