9 Nisan 2014 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ





MALZEMELER

1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
2 parça damla sakızı
1/2 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)

Üzeri için:
Antep fıstığı

YAPILIŞI
Süt,şeker ve damla sakızını ocakta karıştıra karıştıra pişirin .Kaynamaya yakın suda erittiğiniz nişastayı karıştıra karıştıra süte ilave edin.Kaselere paylaştırın. Ilıdığında buzdolabına koyun.  2-3 sonra  Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Muhallebi sevilmez mi? Hem de damla sakızlı olursa yemede yanında yat :)
    Bende şu damla sakızı reçelinden eklemeyi düşünüyorum muhallebiye, başka türlü nasıl bitireyim :)
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim tatlılardan biridir. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.