11 Mart 2014 Salı

TAHİNLİ VE CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK




MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket 20 gr yaşmaya
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un

İç harcı :
1 su bardağı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı toz şeker



YAPILIŞI

Ilık suyu ve sütü bir kaba alın.Mayayı ekleyip karıştırarak eritin.
2 yemek kaşığı şeker ,tuz,,sıvı yağ ve margarini ekleyin.
Unu azar azar ekleyip yoğurun.Az gelirse biraz daha un takviyesi yapın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini nemli bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru 9 eşit bezeye ayırın.
Her bir parçayı un serperek tezgahta açın.
Öncelikle üzerine 2 yemek kaşığı tahin sürün.
Daha sonra 2 yemek kaşığı toz şeker ve ceviz serpin.
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölün.
İki hamura örgü yaparak simit şeklini verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Ilıyınca servis yapın.

AFİYET OLSUN.




6 yorum:

  1. ellerinize sağlık.. çöreğiniz nefis görünüyor..
    hem göze hem damağa hitap edebilmek harika..

    YanıtlaSil
  2. Tahinli çöreği çok severim sık olmasada arada yapmaya çalışıyorum.Bu şekle bayılıyorum benimde denemem lazım:)eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve şık bir çörek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım :) süper olmuş ellerine sağlık..

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  5. Nefissss çok severim, üstelik de fotoğraflar harika... Ellerinize sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.