17 Mart 2014 Pazartesi

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA ET SOTE





MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
3-4 adet Kuru Defne yaprağı


Patates püresi için :

5 adet orta boy patates
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

YAPILIŞI

Eti tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kavrulunca içine salçayı ,suyu ,tuzunu ve defne yapraklarını ekleyip etler yumuşacık olana kadar pişirin.

Patatesi soyup tencereye doğrayın Üzerine sütü koyup patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Arada bir karıştırmayı unutmayın.Dibine sarmasın.
Pişince içine tereyağı ve tuzu ilave edip blenderdan geçirin.Kıvamının daha akıcı olmasını isterseniz bu arada biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz.
Not : Yemeği servis etmeden önce blenderdan geçirin.

AFİYET OLSUN.





5 yorum:

  1. BİZİM EVDE ÇOK SEVİLEN BİR YEMEK ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim ikililerden biridir,nefis görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ne kadar şık ve güzel bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bayılırız bu tarz yemeklere , eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. gece gece bakmamalıydım buna galiba:((( Çooook güzeeellll eline sağlık:))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.