18 Şubat 2014 Salı

SEBZELİ MANTARLI LEVREK




MALZEMELER

Kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.

4 adet levrek
8-10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
10 adet mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Defne yaprağı

YAPILIŞI

Soğanı ve sarımsağı bütün olarak yağda soteleyin.Havuçları halka halka doğrayın.Patatesi dilimleyin.
yada küp küp doğrayın tercih sizin.Doğranmış mantarı ve havucu ilave edin.Biraz da soteleyin.
En son doğranmış patatesi ekleyip tuzunu ve 1 kahve fincanı suyu ekleyip kısık ateşte sebzeler diri kalacak şekilde az bir süre pişirin.
Levrekleri temizleyip ızgarada önlü arkalı pişirin.Sebzeli karışımı ve levreği fırın tepsisine alıp üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.Üzerine defne yaprağı koyup limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.




1 yorum:

  1. elinize sağlıık bu aralar ben de çok balık tüketiyorum afiyet olsun hepimize :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.