24 Şubat 2014 Pazartesi

MANTAR ÇORBASI



MALZEMELER

1 paket mantar (400 gr)
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Limon
Tuz


YAPILIŞI
Mantarları yıkayıp saplarını ayırın .(Saplarını kullanmayacağız )Ufak ufak doğrayın.
Tencereye yağı koyun .Üzerine doğradığınız mantarları ve 1 limonun suyunu ekleyip
mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin.
Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir kasede sütle unu pürüzsüz olacak şekilde çırpın.
Mantarlar yumuşadığında kaynayan suya sütlü karışımı ilave edin.
Tuzunu atıp 10 dakika daha pişirin.
Karabiber eşliğinde servis edin.

AFİYET OLSUN.


3 yorum:

  1. İyi ki aklıma getirdiniz çok sevmeme rağmen uzun süredir aklımda yoktu mantar çorbası. Kışın tekrar başladığı şu günlerde ne güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. mm nefis yaa,ben bayılırım bu çorbaya ve çok da severim.Ama eşim mantarın kokusuna dahi dayanamadığı için ben de pek yapamıyorum tabii...
    ellerine sağlık Yasemincim...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.