17 Şubat 2014 Pazartesi

ELMA CİPSİ



İyi haftalar olsun.
Sağlıklı bir atıştırmalık tarifim var.
Ufaklıklar cipse bayılır biliyorsunuz.Hem sizin hem çocuğunuzun tüketeceği bu atıştırmalıkları çok seveceksiniz.
Diyet için çok uygun ara öğün olabilir.Tatlı isteğinizi köreltir.Tok tutar.Ofiste evde her yerde tatlı bir atıştırmalık.
Elmanın tarçınla sağlıklı ve muhteşem uyumuna diyecek bir şey yok zaten.
Fırında elmalar pişerken evde miss gibi kokular esecek.
Tarifi verirken miktar belirtmeyeceğim.Siz istediğiniz kadar elma dilimleyip yapabilirsiniz.

Sevgiler


MALZEMELER

Elma
Tarçın


YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soymadan mümkün olduğu kadar  ince olarak dilimleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerlerine tarçın dökün.Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 30 dakika pişirin.Daha sonra elmanın arka taraflarını çevirip tarçın serperek 30 dakika daha pişirin.
Fırında  çıktığında tam kuru ve sert olamayacaktır.Fırından çıkarıp 1 saat kadar kurutmaya bırakın.
AFİYET OLSUN.


2 yorum:

  1. harika olduğuna eminim, bende babaannemin benim için yazdan kuruttuğu elma dilimlerini keyifle iş yerinde ara öğün olarak tüketiyorumm.....enfes bir atıştırmalık olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tarçınla elma birleşimi nefis yanında da ceviz beni kim tutar. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.