20 Aralık 2013 Cuma

DAMLA SAKIZLI HÜNKAR MUHALLEBİSİ



MALZEMELER

1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
2 parça damla sakızı
1/2 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)

Üzeri için:
Nar Taneleri,Antep fıstığı

YAPILIŞI
Süt,şeker ve damla sakızını ocakta karıştıra karıştıra pişirin .Kaynamaya yakın suda erittiğiniz nişastayı karıştıra karıştıra süte ilave edin.Daha sonra Antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamını geldiğinde ocaktan alın. Dikdörtgen borcamınızı suyla ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Ilıdığında buzdolabına koyun.  2-3 sonra narla Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Nefis bir muhallebi olmuş. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor,eminim tadıda güzeldir. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. harika bir görüntü elinize sağlık

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.