15 Temmuz 2013 Pazartesi

GÜL TATLISI



MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr .margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım Limon

1 Kase Fındık içi
Antep fıstığı tozu


YAPILIŞI

Öncelikle su ile şekeri 15 dakika  kaynatın.Kaynadığında limon suyunu sıkın 1-2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın..
Hamur malzemelerini un hariç bir kaba alıp karıştırın.Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan büyük bir parça alarak 3 mm kalınlığında kalınlığında açıp küçük çay bardağı ile 5 yuvarlak kesin.
Yuvarlakları yan yana yarısı birbirinin üzerilerine gelecek şekilde sıralayın.En baştaki yuvarlağa sağlı sollu birer tane fındık yerleştirip bastırmadan yuvarlayın.Bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak tatlıya soğuk şerbetinizi kaşık yardımıyla dökün.

AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. elline sağlık valla canım çekti

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım harika görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. özellikle sabah sabah tatlı yemeyi çok severim, görüntü bile iyi geldi:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem dedim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım…
    Çok severim ve yıllar önce Oktay Usta'dan aldığım tarifin hamuruna tarçın ve ince çekilmiş fındık ekleyerek yaparım…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdiğim bir tatlı çok lezzetli görünüyor.Sunumda süper emeğine sağlık :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.