18 Temmuz 2013 Perşembe

FASULYE DİBLESİ





MALZEMELER

1/2 kg taze fasulye
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1 su bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz


YAPILIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp 1 cm kalınlığında kesin.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Doğranmış fasulyeleri ilave edip iyice soteleyin.Rendelenmiş domatesi salçayı ekleyin karıştırın.Üzerine çıkacak şekilde su ekleyip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pirincinize tuz ekleyip kaynar suda bekletin.20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp süzün.Yemeğinizin suyu azaldığında (1 bardak kadar) pirincinizi ekleyip tuzunu atıp tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

9 yorum:

  1. çok seviyorum bu sene bol bolda yaptım.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım bende çok severim

    YanıtlaSil
  3. of of nasıl da canım çekti,kalkıp yapsam mı acaba :)eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. bende ilk yapaçağım iyi oldu senin tarifin geldi eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. çok seerim dibleyi canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine Sağlık, çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım, ama salça koymazdım,domatesli.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.