30 Temmuz 2013 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ YAZ ÇORBASI (SOĞUK ÇORBA)




MALZEMELER

6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Nane
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber (istenirse)
1-2 diş sarımsak (istenirse)

YAPILIŞI
Suyu ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın.Su kaynadığında arpa şehriyeyi ilave edin.Arpa şehriyeler yumuşadığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde pürüzsüz olarak yoğurdu karıştırın.(İstenirse sarımsaklı yoğurt hazırlanabilir) İyice ılıyan çorbaya  yoğurdu ekleyip karıştırın. Tavada yağı naneyi yine istenirse pul biberi yakıp çorbanın üzerine döküp soğuk olarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. bu soğuk çorbayı bir kere içtim annem hiç yapmadı bi komşumuzdan içmiştim ama bu tarifi beğendim sanırım yapabilirim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bir kase alayım..yok yok yetmez iftara tencereyle alayım :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bu sıcak günlerde iftada nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. kaç kişilkk bu tariff

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.