11 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



MALZEMELER

6 adet enginar çanağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
Dereotu
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 su bardağı kaynamış su
Tuz
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Öncelikle enginarlarınızı 20 dakika kadar limonlu suda bekletin.Daha sonra bir fiske tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın.Benim gibi taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi de  biraz haşlayın. Konserve bezelyede kullanılabilir.
Yayvan bir tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleştirin.Küp küp doğradığınız havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra küp küp doğranmış patatesi ekleyin.En son haşlanmış bezelyeyi ekleyip yarım tatlı kaşığı tuz atıp kısık ateşte kavurun.
Haşlanmış enginarlarınızı süzüp garnitürün üzerine oyuk kısmı içe gelecek şekilde kapaklayın. Kesme şekeri ve 1 su bardağı kaynamış suyunu ilave ederek kısık ateşte ağzı kapalı enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Servis yapacağınızda çanakları servis tabağına alıp içlerini garnitürle doldurun.Üzerine kıyılmış dereotu
serpiştirin. 1 gece buzdolabında beklerse daha lezzetli olacaktır.

AFİYET OLSUN.



6 yorum:

  1. Şu sıralar enginarlar lezzetsiz daha ama bence de en güzel şekli sizin tarifinizdeki gibi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinze sağlık çok güzel gözüküyor..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üç haftadır pazardan alıyorum, en güzeli bu haftakiydi, yerli enginarlar çıkmış anlaşılan, eline sağlık , çok severiz.

      Sil
  3. Ellernize sağlık enginarı çok severim bu tarifte çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık nefis görünüyor ,enginarın en sevdiğim çeşidi .Bu gün tariflerimiz aynı :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. hafta başından beri bu günü bekliyordum bende pazara gidip alıcam akşam inşallah.
    Imhhh bayılırımmmm.

    Ellerine sağlık kuzucum

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.