14 Kasım 2012 Çarşamba

FIRINDA ETLİ PATLICAN YEMEĞİ



MALZEMELER

1 kg patlıcan
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti yada dana eti
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Kaynar su

YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp,alacalı soyup dilimleyip tuzlu suda yarım saat bekletin.Daha sonra bol suda yIkayıp süzün .Bol yağda hafifçe kızartın. Havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağını süzdürün.
Eti tencereye koyun ,suyunu salıp çekene kadar pişirin.Yağını ve yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.Sivri biberlerin 2 tanesini  ve domateslerin 2 tanesinin kabuklarını soyup   ufak ufak  doğrayıp ilave edin.Tuzunu ilave edip et pişene kadar pişirin.
Fırın kabınıza kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.Üstüne etli harcı koyup kalan patlıcanı da üstüne koyun.Üzerine kalan domates ve biberleri dilimleyin.
Bir yemek kaşığı salçayı kaynar suda eritip tuzunu ilave edip yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.


7 yorum:

  1. Merhaba
    patlican' in oldugu her seyi cok severim :) yemeginiz cok lezzetli gorunuyor,firinda da bir baska olmustur..ellerinize saglik.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. oyoyoyoyy.. yasemin ellerine sağlık çok leziz görünüyor..:) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. heeeyt be yaşasın etli yemek var...
    ben çok severim...
    harika görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Bugün bende de patlıcan yemeği var,benimki zeytinyağlı.Nefis görünüyor,etli de çok severim.Ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanın her türlüsünü severim .Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Gercekten ellerinize saglik cok güzel bir tarif bende yaptim esim ve cocuklar cok begendiler tsk tekrar

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.